اولین دوره‌ی سمپوزیوم بین المللی طراحی صحنه و لباس تهران

اعضای اولین دوره‌ی سمپوزیوم بین المللی طراحی صحنه و لباس تهران

null

مدیا کاشیگر

مترجم، نویسنده، شاعر و فعال فرهنگی

شورای علمی دوره‌ی اول


null

قباد شیوا

گرافیست

شورای علمی دوره‌ی اول


null

ایرج رامین‌فر

طراح صحنه و لباس

شورای علمی دوره‌ی اول


null

اکبر جلیلی

طراح صحنه

بنیانگذار و رئیس سمپوزیوم


null

جواد عاطفه

داستان نویس، مترجم و محقق

شورای سیاست‌گذاری دوره‌ی اول


null

محمد حسن معجونی

طراح و کارگردان / بازیگر

شورای سیاست‌گذاری دوره‌ی اول


null

طاها ذاکر

طراح / کارگردان

شورای سیاست‌گذاری دوره‌ی اول


null

شهرام علیدی

طراح و کارگردان

شورای علمی دوره‌ی اول


null

رویا شریفی

کارگردان

مسئول امور مالی


null

منصوره بسمل

مشاور رسانه‌

مشاور رسانه‌ای


tiscd logo

اساتید اولین دوره‌ی سمپوزیوم بین المللی طراحی صحنه و لباس تهران

null

محمد حسن معجونی

طراح و کارگردان / بازیگر

خوانش متن


null

صبا کسمایی

طراح نور

نورهای غیر معمول


null

جلال تهرانی

طراح و کارگردان

نقش درام در صحنه


null

امیررضا کوهستانی

طراح و کارگردان

میزانسن برای تماشاگر


null

جواد عاطفه

داستان نویس، مترجم و محقق

طراحی صحنه در آثار استریندبرگ


null

فاطمه سلطان ‌حسینی

طراح

طراحی لباس


null

دکترعطاالله کوپال

طراح و محقق

دبیرعلمی سمینار


null

شهرام علیدی

طراح و کارگردان

از ایده تا اجرا


گزارش اولین دوره‌ی سمپوزیوم بین المللی طراحی صحنه و لباس تهران

amodi

پس از مشخص شدن تیم اولیه‌ی سمپوزیوم، جلسات رسمی این رخداد آغاز و طرح نهایی فراخوان دوره‌ی اول، برای چاپ و انتشار به تصویب و تایید دبیرخانه رسید و فراخوان رسمی نخستین دوره‌ی سمپوزیوم بین‌المللی طراحی صحنه و لباس تهران در حوزه‌ی تئاتر با نگاهی پژوهش‌محور، برای اولین بار در خاورمیانه، در ایران و در پنج بخش در دی‌ماه ۱۳۹۴ منتشر شد.

بخش اول: مقاله‌های علمی- پژوهشی؛  /  بخش دوم: متن تا اجرا؛

۱-۲    آزاد  /  ۲-۲    آگوست استریندبرگ  /  ۳-۲    محمود استادمحمد

بخش سوم: ایده تا اجرا؛  /  بخش چهارم: طراحی تا اجرا؛  /  بخش پنجم: علمی و آموزشی؛

برگزار و اختتامیه‌ آن در مجموعه‌ی تئاتر شهر تهران با برگزاری مراسم بزرگداشت برای دکتر علی رفیعی، استاد ایرج رامین‌فر و تجلیل از سرکار خانم مریم مجد، همراه با معرفی و تقدیر از برگزیدگان خود در بخش‌های مختلف به پایان رسید.

این رخداد فرهنگی و هنری در پنج بخش، با برگزاری پنج کارگاه آموزشی توسط: جلال تهرانی، حسن معجونی، شهرام علیدی، صبا کسمایی و فاطمه سلطان حسینی، دو سخنرانی تخصصی توسط امیر رضا کوهستانی و جواد عاطفه، دو سمینار با عنوان آسیب‌شناسی طراحی صحنه و لباس در تئاتر و سینمای ایران با اجرای دکتر عطاالله کوپال و حضور طراحان و کارگردانان برجسته‌ی تئاتر و سینمای ایران از جمله: دکتر قطب الدین صادقی، مهندس رضا مهدی‌زاده، استاد پیام فروتن، استاد اصغر خلیلی، استاد منیر ملکی، استاد ابراهیم پشت‌کوهی، استاد فرشاد منظوفی‌نیا، استاد حمید پورآذری، استاد شهرام علیدی، استاد حسن معجونی، استاد فریبرز قربان‌زاده و … در شهر تهران برگزار شد.

در مراسم پایانی نخستین سمپوزیوم بین المللی طراحی صحنه و لباس تئاتر تهران، جواد عاطفه، دبیر علمی نخستین دوره‌ی سمپوزیوم، ضمن ارایه‌ی گزارشی از شکل‌گیری و روند برگزاری این رویداد، اظهار کرد: تمام تلاش ما برای برگزاری این سمپوزیوم امید به آغازی با شکوه برای ادامه حرکتی هدفمند بوده است و در د وره ی دوم  رویکرد ما به سمت طراحی صحنه و لباس در سینما خواهد بود.

در ادامه اکبر جلیلی، بنیانگذار و رئیس سمپوزیوم، ضمن تشکر از تمامی اساتیدی که با این جریان همراهی کردند، در بخشی از سخنانش گفت: این سمپوزیوم زمانی آغاز شد که در کلاس‌های استاد ناظاریان، دریافتم یک انسان حتی در زمانی که فکر می‌کند، در تصورش نیز طراحی صحنه و لباس نقشی اساسی دارد. هر طراح در هر اثر، مرکز جهان آن اثر است، نقطه توأمان آغاز ها و پایان ها، او ارزش های خود را بنا می نهد و هویت اثر را شکل می دهد.

پس از آن تحقیق درباره جشنواره‌ها  و برنامه‌های مختص طراحی صحنه و لباس را آغاز کردیم و در نهایت با بررسی کمبودها به این نتیجه رسیدیم سمپوزیوم طراحی صحنه و لباس را پایه‌گذاری کنیم. می‌دانیم در این دوره نقصان‌هایی وجود داشت، اما گذر زمان و کسب تجربه از جانب اساتید این رشته، یاری‌گر ما خواهد بود تا بتوانیم به سوی بهتر شدن حرکت کنیم. مهمترین هدف ما، بیان استقلال طراحی صحنه و لباس و تدوین و تدقیق نگاه آکادمیک بر طراحی صحنه ذوقی و سلیقه‌ای حاکم است. همچنین تلاش برای رسیدن به یک نگاه علمی و اندیشه ای در طراحی و اجرای یک اثر از آرمان‌های سمپوزیوم است.

رئیس سمپوزیوم بین المللی طراحی صحنه و لباس تئاتر تهران، در پایان سخنانش ضمن تشکر از تمامی کسانی که در این حرکت فرهنگی همراه بودند، عنوان کرد: ما یک فرآیند کاملا مستقل را تجربه کردیم و از تمامی علاقمندان در راستای ادامه راه و ارتقای سمپوزیوم دعوت به همکاری می‌کنیم. تمام آنچه امروز در ظاهر به پایان می رسد آغازی است برای تلاشی دیگر.

در ادامه‌ی این اختتامیه، با پخش تصاویری از دکتر علی رفیعی، استاد ایرج رامین فر و سرکار خانم مریم مجد، مترجم کتاب «طراحی صحنه»  تقدیر به عمل آمد، دکتر علی رفیعی در این مراسم حضور نداشت، اما لوح تقدیر و هدیه استاد ایرج رامین فر و سرکار خانم مریم مجد توسط حسن معجونی و اردشیر صالح‌پور اهدا شد.

همچنین اصغر خلیلی به عنوان نماینده هیأت داوران بخش مقالات، در بخشی از بیانیه‌ای که در مراسم قرائت کرد، اظهار داشت: لزوم تحقیق و پژوهش در این حوزه بسیار کارآمد و مهم جلوه می‌کند که خوشبختانه با برگزاری این سمپوزیوم گام‌های جدی برای این هنر برداشته شده است.

هیأت داوران، در بخش مقالات، ضمن تکریم از پژوهش‌های ارسال شده به دبیرخانه، بدون اولویت دو اثر، با موضوع: «مکان یابی تئاتر محیطی در فضاهای عمومی شهر تهران» توسط علی طهرانچی و «بررسی مد مفهومی و نگاهی به جایگاه آن در تئاتر معاصر» پژوهشی از مهشید احمدیان  را شایسته تقدیر دانست.

سمپوزیوم بین‌المللی طراحی صحنه و لباس، در بخش ایده تا اجرا، از مریم قاسمی و مریم برزگر، بدون اولویت به عنوان نفرات دوم و از الهام شیرانی به عنوان برگزیده ویژه تجلیل کرد.

در پایان این مراسم از اساتید، هنرمندان و تمامی کسانی که در نخستین سمپوزیوم بین المللی طراحی صحنه و لباس تهران همرامی داشتند با اهدا لوح، تقدیر شد.

میزانسن برای تماشاگر / امیررضا کوهستانی

اسیب‌شناسی طراحی صحنه و لباس / عطاالله کوپال

نقش درام در صحنه / جلال تهرانی

خوانش متن / حسن معجونی

نورهای غیر معمول / صبا کسمایی

ایده تا اجرا / شهرام علیدی

طراحی لباس / فاطمه سلطان ‌حسینی

حامیان‌دوره‌ی اول سمپوزیوم بین‌المللی طراحی صحنه و لباس تهران